čtvrtek 13. září 2012

Slavíme Den dětí

Družinový karneval

K oslavám Dne dětí si pro nás paní vychovatelky připravily páteční družinový karneval na téma našeho projektu "Křížem, krážem celým světem".


Naším úkolem bylo připravit si masku libovolného státu, kterým jsme procestovali. Po obědě jsme se do masek převlékli a začaly družinové hrátky.

Paní vychovatelky připravily několik stanovišť s hrami zaměřenými podle jednotlivých států. Mohli jsme si vyzkoušet například rybolov (skandinávské země či Rusko), třídění těštovin podle druhů (Itálie), výrobu vějíře (Španělsko), nebo si jen tak malovat na obličej, zápasit v mezinárodních utkáních ve stolním tenisu a stolním fotbalu a ochutnat, co z mazinárodní kuchyně nám připravily děti z kroužku Šikovné ruce.

Jakmile jsme si pohráli, následovala promenáda masek, během které paní vychovatelky zvolily nejkrásnější kostýmy. Po vyhlášení prvních tří míst a zvláštních cen poroty jsme šli průvodem na náměstí, kde jsme se vyfotili u kašny.

Po návratu do družiny jsme se převlekli, rozloučili a postupně odcházeli domů. Všechny hry a stanoviště pro nás zůstaly přichystané ještě do příštího týdne a uklízeli jsme je až v pondělí.


Zde jsou nejkrásnější masky:
1. místo Matyáš Karásek (Mexičan)
2. místo  Marco Rossi (egyptský faraon)
3. místo Esterka Frantová (Španělka)

+ cena za nejjednodušší přesto efektní masku Dominiku Holáňovi a cena za nejlepší odolonost vůči vedru Tomovi Klasovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat