úterý 11. září 2012

Druháci v dopravní soutěži

Soutěžíme v dopravních znalostech

Dne 19. dubna se čtyři vybraní žáci 2. třídy zúčastnili spolu s oběma vychovatelkami Soutěže dopravních znalostí, která se konala v Základní škole Polešovice. Byli to Anna Rašticová, Vít Kučera, Michal Novotný a Tadeáš Rybárik.


Cestovali jsme autobusem nejprve do Starého Města a tam jsme přestoupili na autobus do Polešovic, spolu s námi už jely další družiny okrsku Uherské Hradiště, které se soutěže také účastnily.


V Polešovicích jsme se přesunuli do základní školy a ve školní jídelně jsme psali soutěžní test, který si pro nás připravil pan Patík, hlavní organizátor soutěže. K jednotlivým otázkám nám promítal dopravní situace a dopravní značky pomocí dataprojektoru na zeď. Snažili jsme se odpovědět, jak nejlépe jsme uměli.


Naše snaha byla oceněna krásným pátým místem. Jako odměnu jsme dostali diplomy za účast v soutěži a svítící odrazky ve tvaru strašidýlek. Budou to takoví malí pomocníci na našich tmavých večerních cestách - díky nim nás každé auto uvidí už z dálky!



Než jsme se vydali na cestu zpět k autobusu, navštívili jsme zookoutek přírodovědné třídy, kde jsme měli možnost si prohlédnout například strašilky, želvy nebo pískomily. Po cestě ze školy se nám nějak podařilo oddělit se od ostatních družin a tak jsme na zastávku dorazili sami. Nastoupili jsme do autobusu směrem na Hradiště a na další zastávce k nám měly přistoupit i ostatní družiny. Ty ale při příjezdu autobusu na zastávku zůstaly stát a vůbec nenastoupily. Takže jim autobus i s námi ujel!





Když paní vychovatelky telefonem zjišťovaly, co se děje a proč ostatní nenastoupili, hodně jsme se nasmáli. Ostatní si totiž mysleli, že je to špatný spoj a že do něj nastoupit nemají. Jejich paní vychovatelky tedy musely zajistit odvoz auty a nebo musely děti jít dokonce do svých družin pěšky...


My jsme se do družiny dostali včas a mohli jsme se ostatním pochlubit s tím, co jsme zažili!:o)



Žádné komentáře:

Okomentovat