středa 19. září 2012

Přírodovědný kroužek 19. 9. 2012

Dnes jsme konečně zahájili i přírodovědný kroužek. Ve dvě hodiny jsme vyrazili na prohlídku přírodovědné výstavky u kabinetu paní učitelky Duškové, kde jsme si povídali o tom, co všechno nás v kroužku čeká, a už také o tom, co obsahuje náš letošní družinový projekt. Jedna výstavka se totiž týká přímo doby rozkladu některých odpadků. Všechno jsme si prohlédli a chvíli jsme diskutovali o tom, kolik práce dá přírodě rozložit naše odpadky.

Pak jsme se přesunuli do klubovny, kde jsme si zahráli dvě skupinové hry motivované přírodou. Při nich už děti získávaly první své letošní přírodovědné body. V klubovně jsme také zakreslili svůj první obrázek do přírodovědných deníků - skřítka, ekostrážce, či svého průvodce světem ekologie a třídění odpadu. Každý z nás si namaloval skřítka podle svých představ a nakonec jsme jim vymysleli i jména.

Na závěr jsme strávili čtvrt hodiny v interaktivní učebně, kde jsme se dívali na reklamní spoty, které nabádají k třídění odpadu.




Zbylé děti z družiny mezitím trávily čas v počítačové učebně a v družině, protože kvůli dešti nemohly vyrazit ven na zahradu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat