sobota 15. září 2012

První školní týden

Zahajujeme nový školní rok

První školní den se paní vychovatelky účastnily slavnostního nástupu na školním hřišti, slavnostního zahájení žáků 1. tříd a poté schůzky s rodiči prvňáčků u nás v družince. Po rodičích si do družiny šli pohrát všichni prvňáčci a kolem dvanácté hodiny už byli všichni doma a družina mohla skončit.

Provoz školní družiny byl zahájen až 4. 9. 2012 a celý týden docházely paní vychovatelky do školy již na 10.30 hod. Prvňáčci se totiž první týden učili pouze 3 vyučovací hodiny. Po výuce si je paní vychovatelky odvedly do družiny a o půl dvanácté se všichni přesunuli na oběd.

První týden bylo nejdůležitější seznámit se s pravidly chování v družině a doufáme, že si je všichni nejen zapamatovali, ale že se podle nich budou v držuniě i nadále chovat.

Dle našeho denního časového plánu si hrajeme do 13.30 hod. (odpočinkové činnosti), poté si všichni sedáme na koberec a povídáme si o tom, co je za den, co nás čeká a nemine a také o tom, jestli jsme nebo nejsme hodní a co můžeme udělat pro to, aby se nám v družince líbilo a nerušili jsme při hraní jeden druhého.
Ve 14.00 hod. se dělíme na dvě skupiny, ale kroužky se zatím nekonají (řízené činnosti). Jedna skupina zůstává v družině a druhá má možnost jít do školní knihovny, do počítačové učebny, nebo ven. Tento týden jsme se všichni přesunovali ven na školní zahradu a hřiště. Dokud nám bude přát počasí, budeme venku trávit co nejvíce času.
Do 15.30 hod. si hrajeme venku, a když jsme dostatečně vyvětraní, vracíme se zpět do družiny. Od půl čtvrté do čtyř už je v družince minimální počet dětí, stihneme si umýt ruce, posvačit, vytáhnout nějakou rychlou hru a už zvoní a konec družiny je tady.

Přikládáme několik fotografií z prvního týdne prňáčků v družině:

Cěkáme na oběd

Obědváme

Hrajeme si na koberci

Čtenářský koutek

Stolní tenis

Každý si něco najdeme

Pošťáci

Fotbálek

Bunkr 

Venku na průlezkách


Žádné komentáře:

Okomentovat