pátek 14. září 2012

Najdi sílu v Kovosteelu

Výlet ŠD na konci školního roku

V pondělí 25. 6. 2012 se vydala celá družina na výlet do Starého Města, kde navštívila areál Kovosteelu.

Paní vychovatelky objednaly pro děti program s názvem "Poklady z naší popelnice", kterým návštěva Kovosteelu začala. Všichni se přesunuli do kongresového centra, které je nádherně zrekonstruováno, a tam v pracovně plné vaků, polštářů a sedátek výukový program začínal.
Vedly ho dvě školitelky - Jana a Ema. Obě na nás byly moc hodné, byly příjemné a sympatické a my jsme je obě bedlivě poslouchali, abychom se něco naučili a dověděli.

Viděli jsme kousek videa o tom, jak se zpracovávají jednotlivé druhy tříděného odpadu. Zasoutěžili jsme si ve skupinách v určování, do kterého kontejneru či odpadkového koše patří která věc.

Po skončení programu jsme se hned přesunuli na projížďku po areálu Kovosteelu vláčkem Steelinkou. Rozdělili jsme se na dvě skupinky a nasedli do dvou vagonků Steelinky. Pan řidič k nám promlouval přes reproduktory a my jsme sledovali, co všechno se během dne v Kovosteelu děje. Na závěr jsme si poslechli píseň o Steelince a společně si ji také zazpívali.

Dále nás čekala prohlídka KovoZOO - výstavyzvířat vytvořených z kovových materiálů v životní velikosti. Mohli jsme vidět například lvy, gorilu, tučňáky, želvy, krokodýla, pštrosy a další zvířata.

Na závěr jsme si prohlédli loď Naděje a vystoupali jsme na maják Šrotík. Od našich školitelek jsme dostali každý tašku s dárkovými předměty, rozloučili jsme se a pádili jsme na autobus do Buchlovic. Vše jsme stihli tak tak a domů jsme se dostali včas.

Výlet byl velmi poučný, zábavný a příjemný. Už se těšíme, co dalšího si pro nás paní vychovatelky po prázdninách připraví!


Fotografie přímo na stánkách Rosničky si prohlédněte ZDE.

Více fotografií z našeho výletu naleznete na tomto ODKAZU.

Žádné komentáře:

Okomentovat