úterý 11. června 2013

Malí výletníci 9. 6. 2013




Poslední vycházka Malých výletníků



Tentokrát jsme vyrazili v neděli a udělali jsme moc dobře! Počasí nám vyšlo úžasně a účast dětí byla také hojná. Doprovodili nás tentokrát zase i Tom a Michal, Kiki Hnátík a pes Aron. Cestou tam s námi šla i paní Ondrůšková s Filípkem v kočárku.
 
 

Naše kroky vedly až na Modrou. Vyrazili jsme pěšky z Tupes, kam jsme přijeli autobusem. Po cestě jsme si udělali několikrát pauzu na svačinu a na Modré jsme poobědvali.

Pak nás čekala prohlídka archeoskanzenu. Vylezli jsme na věž a obdivovali okolí, prohlédli jsme si chaloupky a zvířata a při odchodu utratili nějaké penízky za suvenýry a nanuky. 

Po krátké pauze jsme se přesunuli o kousek dál na Živou vodu. Prohlédli jsme si výstavu fotografií, vyzkoušeli jsme lovit papírové rybičky a užasle jsme sledovali živé ryby v obráceném akváriu. Plavaly všude kolem nás a šly nádherně vidět. V dotykovém akváriu jsme pohladili želvy a ve venkovním areálu jsme si udělali opět odpočinkovou chvilku. Vybalili jsme svačiny, vyzuli boty a ponožky a čvachtali se v osvěžující vodě.



Cestou zpět jsme zvolili jinou trasu - vydali jsme se do Starého Města. Po cyklostezce se šlapalo pěkně, nohy nikoho nebolely a na vlakovém nádraží jsme byli za chvilku.

Než nám přijel autobus, měli jsme spoustu času pořádně si odpočinout. Za celý den jsme našlapali celkem 10 kilometrů!

Všechny děti byly z výletu nadšené. Myslíme si, že jsme naše Malé výlteníky zakončili opravdu pěkně. Doufáme, že o prázdninách budou děti podnikat podobné výlety se svými rodiči - nápadů, kam vyrazit, je spousta!

Všechny fotografie z výletu si můžete prohlédnout ve fotogalerii na webových stránkách školy.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem dětem, které se do kroužku Malí výletníci přihlásili a jejich rodičům za spoluúčast a finanční podporu.

Velké poděkování patří i paní vychovatelkám, které všechny výlety tak krásně naplánovaly a všechny je ve svém osobním volnu s dětmi absolvovaly!;o)
 

 










Žádné komentáře:

Okomentovat