čtvrtek 27. června 2013

Do ZOO...

Družinový výlet

V sobotu 22. 6. 2013 jsme vyrazili s 20 dětmi do ZOO v Olomouci na Svatém Kopečku. Vyjížděli jsme z vlakového nádraží ve Starém Městě a strašně moc jsme se těšili na všechno, co během dne zažijeme.

První věc, která nás po cestě překvapila, bylo zpoždění vlaku. Míst toho, abychom byli za 50 minut v Olomouci, zdrželi jsme se na trati o 50 minut déle. Naše cesta trvala dvakrát tak dlouho! Třikrát jsme zastavovali v polích a čekali, až projedou rychlíky opačným směrem.

Po příjezdu do Olomouce ale pak šlo všechno jako po másle. Nacpali jsme se do prvního autobusu směr Svatý Kopeček a namačkaní u dveří jsme vydrželi celou cestu stát. Než jsme vstoupili do ZOO, udělali jsme si přestávku na oběd. Kdo chtěl, mohl si koupit občerstvení ve stánku, ostatní vytáhli svačiny nabalené z domu a pojedli, co jim připravily maminky.

Na zvířátka jsme se velmi těšili, a tak jsme se pak hned vydali cestou necestou po olomoucké ZOO. Prochodili jsme téměř všechno (vlakové zdržení bylo přece jenom znát), viděli jsme opice, šelmy, akvária, pštrosy, žirafy, plameňáky, klokany, vlky, medvědy, netopýry a spoustu dalšího.

Na závěr výletu si děti v ZOO nakoupily zvířecí suvenýry a občerstvili se nanukem na vlakovém nádraží. Cesta zpět uplynula rychle, žádné zpoždění jsme neměli. Na nádraží ve Starém Městě na nás už netrpělivě čekali všichni rodiče. A my jsme se těšili, až jim povyprávíme, co všecho jsme během jednoho dne zažili!

Žádné komentáře:

Okomentovat