čtvrtek 23. ledna 2014

Malí výletníci 14. 12. 2013

Předvánoční kroužek Malých výletníků jsme strávili v Uherském Hradišti. Naplánovali jsme si prohlídku výstavy ve Slováckém muzeu, procházku po trzích na náměstí a návštěvu čajovny Pod Kaštany.

Ve Slováckém muzeu jsme strávili první část výletu. Prohlédli jsme si výstavu s názvem Krysáci. Pojednávala o známém českém večerníčku. Děti se dověděly, jak takový animovaný večerníček vzniká, kdo při jeho zrodu stál, co všechno bylo potřeba zařídit a pořídit a kolik to všechno stálo peněz. Podívali jsme se na jeden díl večerníčku, přečetli si informační tabule a prohlédli si scény v životní velikosti.

Pak jsme se přesunuli do vestibulu, kde si měly děti možnost koupit nějakou pěknou drobnost. My jsme do družinky koupili jedno pexeso Krysáků. Měli jsme spoustu času, tak jsme se ještě nasvačili a zašli se podívat do druhého patra na stálou expozici vykopávek z Uherskohradišťska.

Po prohlídce Slováckého muzea jsme zamířili na náměstí, kde jsme poctivě prošli jeden stánek vedle druhého. Děti nejvíce nakupovaly dobrůtky k jídlu. Moc se nám líbila vystavená keramika, dřevěné hračky a vánoční ozdobičky. Na trzích jsme strávili skoro celou hodinu a pak jsme se šli zahřát do čajovny.


Paní vychovatelky udělaly dětem předvýběr pěti čajů, které děti postupně očichávaly a pak si hlasováním vybrali, které dva jim nejvíce voněly. Tyto čaje nám obsluha uvařila do velkých konviček a během pobytu v čajovně jsme je pomalu popíjeli a ochutnávali. V čajovně se nám moc líbilo. Prostředí je příjemné a příšeří rozjasňovaly zapálené svíčky. Po chvilce posezení jsme si na promítacím plátně pustili další díly večerníčku Krysáků. Všichni dojedli svačinky a některé děti si dokonce objednaly čínskou polévku.

Jakmile příjemné posezení v čajovně skončilo, přesunuli jsme se na autobusové nádraží a autobusem dorazili v pořádku zpátky do Buchlovic. Už jsme velice zvědaví, jaký výlet nás čeká v lednu!

Více fotografií z výletu si můžete prohlédnout ZDE.




Žádné komentáře:

Okomentovat