úterý 26. listopadu 2013

Malí výletníci 23. 11. 2013

Horolezčata

V sobotu 23. 11. proběhl třetí výlet kroužku Malí výletníci. Tentokrát jsme zvolili aktivitu sportovního charakteru a zamířili jsme do Zlína na horolezeckou stěnu Vertikon, kterou jsme navštívili i v loňském školním roce.

Výlet byl bohužel doprovázen nemocí některých účastníků a jedné paní vychovatelky, zúčastnilo se ho proto jen sedm dětí, paní vychovatelka Mikulíková a její přítel Michal.

I tak můžeme říct, že se nám výlet náramně vydařil a užili jsme si ho co nejvíce! Do Zlína jsme cestovali přes Uherské Hradiště, ze Zlína pak rovnou autobusem až do Buchlovic. Už jsme věděli, kam přesně ve Zlíně zamířit, a děti už se na horolezení tak moc těšily, že skoro celou cestu tam utíkaly.

Na Vertikonu se nás ujali dva instruktoři a jedna instruktorka, kteří se dětem celou dobu krásně věnovali a vymýšleli pro ně zábavné aktivity a vybírali pro ně lehké horolezecké cesty.

Nejprve se děti ustrojily do sedáků, obuly si lezačky a pak je čekala pořádná rozcvička. Po ní jsme si všichni zopakovali, jak se leze nahoru a jak se správně slaňuje dolů. Pak už se děti rozdělily k instruktorům, vybrali si, kterou cestou chtějí lézt, a pustily se do toho. Vydrželi jsme lozit déle jak hodinu. Na závěr jsme vyzkoušeli bolderování skrz "žížaly".

Po náročném sportovním výkonu jsme se ještě nasvačili a už jsme se rozloučili a vydali se na cestu zpět na autobusové nádraží.

S výletem jsme byli moc spokojení a určitě na Vertikon zavítáme někdy příště znovu!

Všechny fotografie z výletu si můžete prohlédnout na webových stránkách školy.





Žádné komentáře:

Okomentovat