čtvrtek 1. května 2014

Soutěž v dopravních znalostech

Ve středu 30. 4. 2014 jsme se společně se 4 žáky druhé třídy zúčastnili soutěže v dopravních znalostech, kterou pořádala školní družina ZŠ Polešovice.


 Za naši družinu šli soutěžit Kuba Daňhel, Barča Daňhelová, Kačka Bartoňová a Ondra Martinák.


Úkolem dětí bylo vyplnit test o znalostech o chodcích a cyklistech a poznat podle obrázku tři dopravní značky.

Celkově se letošního ročníku zúčastnilo z okrsku Uherské Hradiště pět družin. Kromě nás, dále školní družina z Nedakonic, ze Zlechova, z Boršic a pořádající družinka z Polešovic. Naši druháčci byli velmi šikovní a ve výsledném hodnocení jsme se umístili na krásném třetím místě a děti si za svoje umístění kromě hezkých diplomů odnesli také cenu v podobě termoflašky. 

Celá soutěž se konala pod záštitou nadace BESIP a jejím organizátorem byl, jako tomu bylo v předešlých letech, pan Patík.

Děti si kromě samotné soutěže užily polešovické družinky, která dětem poskytla během dopoledne hezké zázemí se spoustou her a hraček. Chtěli bychom pořádající družince tímto poděkovat za příjemně strávený čas a skvěle připravenou akci pro děti.
           


Po soutěži jsme se s dětmi vydali na autobus, který nás dopravil do Starého Města. Ve Starém Městě jsme přestoupili na další autobus, který nás již přepravil přímo do Buchlovic, kde jsme společně došli do školy a na oběd. Věřím, že děti si soutěžní dopoledne užily a domů si odnesly kromě pěkného umístění také hezké zážitky a věřím, že svoje nabité dopravní znalosti užijí i v běžném životě.










Žádné komentáře:

Okomentovat