čtvrtek 29. května 2014

Malí výletníci 24. 5. 2014

Pro květnový výlet jsme pro děti vybrali návštěvu ZOO v Hodoníně. Jelikož nám počasí moc nepřálo, vydaly se na výlet pouze 4 děti, které dojely s panem vychovatelem Pavlem do Starého Města na vlakové nádraží, kde se k nim připojila paní vychovatelka Martina. Ze Starého Města jsme se potom vydali společně rychlíkem přímo do Hodonína. Z vlakového nádraží nás vedl pan vychovatel Pavel krátkou procházkou rovnou do zoologické zahrady.



Po zakoupení vstupenek jsme každému dítěti rozdali plánek s mapkou ZOO a zakousli se do svačinek, abychom nabrali sílu na procházku zahradou.

Hned na začátku procházky si děti zkusili nakrmit lamy, což nás všechny moc bavilo a nemohli jsme se od nich odtrhnout. Mohli jsme vidět žraloky, piraně, rybičky z filmu „Hledá se Nemo“, hady, opice, tygry, jaguáry, papoušky, dravce, sovy, zebry, pávy, tukany, plameňáky, surikaty, kachničky, sklípkany, leguány, gekončíky. 

Co se nám všem ale nejvíc líbilo, tak byli mladí bílí lvy.
Na konci procházky jsme si sedli k výběhu se zebrami a koňmi a dětem jsme rozdali malé deníčky. Každý si do něj napsal a nakreslil, které zvířátko nebo zvířátka se nám líbila nejvíc. Zároveň jsme se u kreslení posilnili zbytkem svačinek, co jsme měli nachystané z domova.  



Po zápisu do deníčku jsme se s plnými bříšky vydali do obchodu se suvenýry, kde si každý koupil nějakou drobnost na památku.


Zpáteční cestu na vlak jsme si zpříjemnili vykládáním zážitků z celého dne. Chvilku na to, co jsme došli na vlakové nádraží, přijel osobní vlak, který nás dovezl zpátky přímo do Starého Města. Ve Starém Městě se s dětmi rozloučila paní vychovatelka Martina a pan vychovatel Pavel jel dále s dětmi autobusem do Buchlovic. I přes malou účast dětí jsme si všichni výlet náramně užili J.




Žádné komentáře:

Okomentovat