neděle 22. prosince 2013

Nadílka od Ježíška

V pátek 20. 12. jsme se před vánočními prázdninami rozloučili se školní družinou již tradičním posezením u vánočního stromečku.
Nejprve jsme si v družině chvilku pohráli a pak jsme se vrhli na generální úklid hraček, skříněk, stavebnic, no prostě celé družinky. Všem to šlo výborně, a tak nám úklid moc dlouho netrval.
O půl druhé už jsme si sedali na koberec, abychom se dověděli, co všechno nás ještě čeká. Mohli jsme si vyzkoušet čtyři tradiční vánoční zvyky - dolévání vosku (místo olova), rozkrajování jablíček, házení pantoflem a pouštění lodiček ze skořápek od ořechů. Ve dvě hodiny jsme se přesunuli do knihovny. V družině jsme zatáhli všechny rolety, rozsvítili stromeček, pustili koledy, pootevřeli okno a u vánoční pohádky jsme čekali, jestli Ježíšek přijde do družinky s dárečky i letos.
Když jsme uslyšeli zvonění, šla se paní vychovatelka podívat, jestli se v družince něco změnilo. Vrátila se a ptala se nás, jestli deky na pódiu byly složené, nebo rozložené. Nechávali jsme je složené na okraji a teď byly rozložené pod stromečkem a něco ukrývaly...
Dodívali jsme se na pohádku, uklidili knihovnu a celí netrpěliví jsme se vydali do družinky. Tam jsme se rozmístili kolem pódia, zazpívali Ježíškovi u stromečku dvě koledy a nahlas mu poděkovali za nadílku. Pak už jsme se vrhli na "rozbalování". Paní vychovatelky postupně vyvolávaly děti, které zpod deky lovily dárečky a všem je ukazovaly.
Museli jsme být strašně hodní, protože dárečků pod stromečkem byla velká spousta! Nejvíce nadšení jsme byli z nových florbalek, bobů, stolních her a knížek. Pak už jsme si mohli s novými hračkami pohrát a u toho jsme ochutnávali cukroví, které jsme přinesli. Čas běžel tak rychle, že za chvilku byli čtyři hodiny. Všechny nové hračky jsme proto uklidili zpět pod stromeček, kde na nás počkají do konce prázdnin. Popřáli jsme si krásné Vánoce a rozloučili jsme se.
Teď už se těšíme na úterý - zdalipak přinese Ježíšek nějaké dárky ještě i k nám domů...?;o)

Přejeme všem krásné a klidné prožití vánočních svátků a do nového roku štěstí a spokojenost!







Žádné komentáře:

Okomentovat