pátek 19. října 2012

Malí výletníci 22. 9. 2012

Naše první procházení

Zářijový výlet podnikli Malí výletníci do blízkého okolí. Vydali se do Uherského Hradiště, kde navštívili areál parku Rochus.

Ráno se všichni sešli po deváté hodině na náměstí v Buchlovicích. Spolu s paní vychovatelkou Mikulíkovou do autobusu nastoupili Nela, Barča, Nikolka, Viktorka, Kuba, Kryštof a Ríša. Výletu se také zúčastnila paní Valentová se synem Alexem. Doprovodil nás i přítel paní vychovatelky, Michal, a pes Aron.

V Hradišti na celou skupinu čekala paní vychovatelka Jochymková a společně jsme se všichni vydali směrem Mařatice.

Vinohradskou ulicí jsme si vyšlápli až nahoru, ke vstupu do parku Rochus. V areálu jsme si prohlédli kapli sv. Rocha a poté jsme pokračovali polní cestou na rohlednu Rovnina.

Pod rozhlednou jsme poobědvali a pak jsme se stejnou cestou vrátili na Rochus. Chvíli jsme se procházeli parkem, viděli jsme i sad starých ovocných odrůd, a vyšlapanými cestičkami jsme se dostali k historické stodole, která se ten den zrovna slavnostně otevírala.

Slavnostní otevření jsme bohužel neviděli, ale zúčastnili jsme se doprovodného programu - vyzkoušeli jsme brambory z popela, poznávali jsme obiloviny, prohlíželi jsme si stánky a viděli jsme výrobu nepálených cihel.

Paní vychovatelka Jochymková všem rozdala mapky areálu, a tak si do nich každý zaznačil cestu a vše, co jsme viděli - kapli, rozhlednu a stodolu.

Po panelové cestě jsme o půl třetí sebehli zpátky dolů do Mařatic a už nás čekala jen cesta na autobusové nádraží. Domů jsme se vrátili o čtvrt na šest, všichni jsme se rozloučili a těšili jsme se, až si budeme moci po náročném výletu odpočinout. Výlet se všem líbil a zvládli jsme ho na jedničku!

Další procházka Malých výletníků se bude konat některou sobotu v říjnu. Už se moc těsíme!

Žádné komentáře:

Okomentovat