čtvrtek 10. října 2013

Malí výletníci 28. 9. 2013

V sobotu na svatého Václava vyrazili Malí výletníci na výlet do Kroměříže. Sešlo se 16 dětí, 2 paní vychovatelky a 3 maminky (účastníci kroužku si s sebou mohli vzít i své sourozence a rodiče). Vyráželo se v deset hodin ráno a vraceli jsme se o půl páté odpoledne.

V Kroměříži jsme si prošli jak Podzámeckou zahradu, tak i Květnou zahradu, udělali jsme si procházku po Velkém náměstí a užili jsme si prohlídku zrcadlového bludiště a rotundy v Květné zahradě, v níž je umístěno Foucaultovo kyvadlo.

Zrcadlová bludiště se dětem moc líbila. Mohli jsme se vidět v několika zkřivených zrcadlech a poté jsme vstupovali do zrcadlového bludiště, které se postupně měnilo v křišťálové bludiště - přes čirá skla jsme mohli vidět ostatní děti v bludišti, ale nemohli jsme jimi projít. V Květné zahradě jsme posvačili a pořádně jsme si odpočinuli od neustálého chození. Poté jsme si prohlédli zevnitř rotundu a její "jeskyně". A nakonec jsme si zadováděli i v bludištích vytvořených z keřů. Po cestě zpět na vlakové nádraží jsme znovu prošli Podzámeckou zahradou a mohli jsme nahlédnout do obry s daňky a jinými zvířaty.

Ve vlaku jsme pak dosvačili všechny zbytky svačinek, které nám nachystaly maminky a ve Starém Městě jsme se s úsměvem na tváři sešli se všemi rodiči, kteří tam na nás čekali.

Sobotní výlet se nám velmi vydařil, počasí nám přálo, nikdo z dětí se neztratil a v Kroměříži se nám moc líbilo.

Děkujeme paní Mezihorákové, Hruškové a Ondrůškové za doprovod a pomoc s hlídáním dětí.
 







Žádné komentáře:

Okomentovat