středa 4. září 2013

Máme rádi zvířata

Příměstský tábor v ŠD Buchlovice

Druhý prázdninový týden, od 12. do 16. července, hostila školní družina táborníky z příměstského tábora "Máme rádi zvířata".
Tábor vedly dvě zkušené vedoucí - paní vychovatelky Marie Jochymková a Vendula Mikulíková!;o)
Zúčastnilo se ho 24 dětí, které byly rozděleny do 4 družstev. Děti so zvolily pro svá družstva vlastní názvy a pokřiky.
ZOO U Opic: "Opičáci do toho, nebojte se ničeho!"
Tygři: "Suri-, suri-, suri-katáááá!"
Zelená ZOO: "Zeleňáci do toho, nebojte se ničeho, jsou to jenom červi, patří do konzervy!"
ZOO pro děti a pro rodiče: "Pro děti, pro děti, to je ZOO nejlepší!"
Během pěti dnů se družstva snažila postavit, obsadit zvířaty a slavnostně otevřít své ZOO. Putovali jsme po celé zeměkouli a sbírali do svých ZOO zvířata. Důležité bylo také udělat své ZOO pořádnou reklamu. Pak mohly všechny ZOO otevřít své brány veřejnosti.
V úterý jsme vyrazili na návštěvu do zámeckého parku a prohlédli jsme si prostory záchranné stanice. Ve čtvrtek jsme se vydali na dlouhý výlet na Smraďavku, kde jsme plnili zašifrované úkoly a mohli jsme si prohlédnout jezírko s kachňátky.
Všechny děti se při hrách a soutěžích snažily získávat body pro družstva i do svého osobního bodování. Na konci tábora jsme vyhlásili jedno vítězné družstvo a šest dětí, které získaly za celý týden nejvíce bodů.
Mezi družstvy zvítězila Zelená ZOO s vedoucí Nikolkou Mitášovou a na prvních místech v osobním bodování skončili Tadeáš Rybárik, Matyáš Karásek a Ester Frantová mezi staršími a Ondřej Karásek, Kryštof Kadeřábek a Berenika Faltová mezi mladšími.
Doufáme, že si všechny děti příměstský tábor užily. Téma zvířecích her a poznávání zvířat nás zaujalo natolik, že jsme pro letošní školní rok zvolily projekt školní družiny s názvem Tajemnství zvířecí říše.

























Žádné komentáře:

Okomentovat