pondělí 25. března 2013

Malí výletníci 23. 3. 2013

Na výlet do Zlína

V sobotu 23. 3. 2013 proběhl již sedmý výlet Malých výletníků. Rozhodli jsme se navštívit zlínskou lezeckou stěnu Vertikon.


Tentokrát jsme vyráželi skoro o hodinu později, než jsme zvyklí, a vraceli jsme se zpět také dříve. Ale i během toho krátkého času jsme se dokázali úžasně zabavit, vysportovat se a vyzkoušet něco, co jsme ještě nevyzkoušeli.


Výletu do Zlína se zúčastnilo osm dětí a paní vychovatelky spolu se svými partnery Michalem a Tomem. Po příjezdu na zlínské autobusové nádraží jsme posvačili a vydali se na krátký přesun k horolezecké stěně Vertikon. Tam se nás ujali tři instruktoři, kteří nám pomohli nazout zapůjčené lezečky a obléknout sedáky.


Pak už nás čekala jen krátká rozcvička a poté hodina a půl neustálého lezení nahoru, slaňování dolů a nejrůznějších zábavných soutěží.


Všechny děti si vyzkoušely, jaké je to lézt na umělé lezecké stěně. Ti nejšikovnější vylezli několikrát až nahoru! Dohromady každý nalozil nejméně 50 metrů do výšky.


Velmi nás svým lezeckým uměním a nebojácností překvapili Nikolka, Pavlík, Barča a Kuba. I ostatním se vedlo parádně a lezení si určitě všichni oblíbili.


Po náročném sportovním odpoledni jsme se na chvilku usadili v tamějším bufetu, posvačili, napili se, všechno jsme si sbalili, rozloučili jsme se s našimi šikovnými instruktory a vydali jsme se zpět domů.


Po cestě zpět jsme nemuseli přestupovat, autobus nás zavezl až nad Buchlovice, a tak jsme si mohli pořádně odpočinout a zhodnotit společně, jak se komu březnový výlet líbil.


Teď už zbývá jen těšit se na další, dubnové Malé výletníky!;o)






 





Žádné komentáře:

Okomentovat