pondělí 17. prosince 2012

Malí výletníci 15. 12. 2012

Poslední výlet v roce 2012 uskutečnili Malí výletníci tuto sobotu, 15. prosince. Na náměstí v Buchlovicích se jich sešlo pouze šest. Vydali se společně do Uherského Hradiště, kde si prohlédli výstavu s názvem "Pohádka ve škole. Zachráněné vzpomínky".
 

Ve Slováckém muzeu se dětem líbilo. Mohly si vyzkoušet, jak se sedí v historických školních lavicích, prohlédli si nástěnné obrazy s pohádkami i staré slabikáře a učebnice a mohly si nakoupit dárečky. V muzeu jsme zároveň posvačili, a pak jsme se vydali do deštivého počasí na procházku po městě.


Obešli jsme obě náměstí, prohlédli jsme si vánoční strom a výzdobu ve výlohách a přesunuli jsme se do Čajovny Pod kaštany, kam jsme se před nepříjemným mrholením konečně schovali.


V čajovně pokračoval náš pohádkový program prezentací obrázků, předváděním pohádkových postav pantominou, pohádkovým testem, prací na pohádkovém pracovním listu a především ochutnávkou čajů a příjemným posezením v nádherném prostředí. Každý, kdo chtěl, si mohl nakoupit i nějaké dobrůtky pro svůj mlsný jazýček, nebo nějaký čaj s sebou domů.


V čajovně jsme vydrželi od půl jedné do půl čtvrté a bylo nám tam velice dobře. Chtěli bychom poděkovat "čajovnici" Míše, která nás celou dobu ochotně obsluhovala a hezky se o nás starala.



Vánoční výlet se velmi vydařil! Doufáme, že se v novém roce sejdeme opět všichni!










Žádné komentáře:

Okomentovat