čtvrtek 29. listopadu 2012

Malí výletníci 24. 11. 2012

Malí výletníci 24. 11. 2012

Předposlední výlet roku 2012 strávili Malí výletníci v ZOO Hodonín.

Třináct dětí se vydalo spolu s paními vychovatelkami ze Starého Města vlakem do Hodonína. Z vlakového nádraží nás čekala krátká cesta mezi paneláky až k ZOO.

V ZOO jsme si nejprve užili komentovanou prohlídku. Zahradou nás doprovázela průvodkyně Maruška, která nám o zvířatech povídala samé zajímavosti. Přinesla s sebou i krmení, a tak jsme si mohli vyzkoušet narkrmit ovečky přímo v jejich výběhu a poté i lamy, které jsme krmili kousky mrkve.

Společně jsme prošli celou ZOO a z procházky nám tak vyhladovělo, že jsme si museli dát pauzu na oběd.

Po jídle jsme si chvilku hráli na hřišti - houpali se na houpačkách, lozili na průlezkách a hráli si s informační tabulí o třídění odpadu.

Po krátkém odpočinku jsme se sešli opět s průvodkyní Maruškou ve školicícm středisku. Tam pro nás byl připraven program, který obsahoval poznávání zvířat poslepu, malování obrázků a poznávání zvuků zvířat.

Nejvíce se nám líbilo ohmatávání věci se zavázanýma očima. Rukama nám prošla péra z nandu pampového, pštrosí vejce, krunýř želvy a kůže z dikobraze.

Za odměnu, že jsme byli celou dobu hodní a snaživí jsme dostali plakáty a domino se zvířátky.

Zpátky domů jsme se vraceli plní krásných dojmů a nových zážitků. Líbil se nám program i všechna zvířátka. Celou sobotu jsme si krásně užili. Doufáme, že se do hodnínské ZOO zase brzy podíváme!

Naše velké poděkování patří příteli paní vychovatelky Jochymkové, Tomovi, který celý náš listopadový výlet fotografoval.


www.zoo-hodonin.cz

Více fotografií z výletu ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat